Friday, January 6, 2012

Sifat - Sifat Syetan Yang Boleh Kita Tiru

Salam jumaat.. entry kali ni aku nk kongsi ngan korang satu benda yang menarik iaitu sifat2 syetan yang boleh kita adaptasikan dengan baik.. syetan adalah makhluk paling terkutuk dimuka bumi allah ini, kerjaan yang mereka lakukan adalah menghasut manusia untuk berbuat kejahatan, bermusuhan, melakukan hal yang merugikan orang lain, meskipun syetan musuh besar manusia tetapi ada beberapa sifat syetan yang patut kita tiru..1. Konsisten dan mempunyai komitmen
Syetan sangatlah konsisten dan mereka mempunyai komitmen yaitu mereka berkomitmen akan menghasut manusia sampai kiamat nanti dan mereka berkonsisten dalam melakukan pekerjaanya mereka tidak pernah mengeluh mengenai pekerjaan mereka.

2. Cerdas 
Syetan mempunyai kecerdasan yang luar biasa mereka menggunakan kecerdasan mereka untuk menghasut manusia berbuat kejahatan. 

3. Pantang menyerah
Sifat yang satu ini pasti sobat sekalian tau, syetan tidak akan menyerah sebelum pekerjaanya berhasil yaitu menghasut manusia untuk berbuat kejahatan.

4. Kreatif 
Berbagai cara dari cara kuno sampai modern dari A sampai Z akan syetan tempuh untuk menghasut cucu adam untuk berbuat maksiat dan berbuat kejahatan, syetan tidak akan pernah kehabisan cara unutk menghasut kita.

5. Kompak
Syetan bekerja manghasut umat manusia tidak sendirian mereka membawa kawan kawan mereka bekerja sama untuk menghasut kita

6. Bekerja tanpa penat
Syetan bekerja 24 jam tanpa penat mereka tidak mengharapkan balasan seperti duit atau sebagainya, sedangkan manusia sikit-sikit mengharapkan balasan atas apa yang kita lakukan.

7. Solider
Mereka sesama syetan tidak akan menyakiti satu sama lain mereka saling membantu untuk menghasut kita, sedangkan manusia jangankan saling membantu manusia banyak yang tidak peduli dengan sesamnya bahkan mereka saling membenci dan saling membunuh.

Sifat - sifat syetan memang tidak patut ditiru. akan tetapi tidaklah salah kalu kita meniru sifat syetan untuk mangubahnya jadi kepada "BAIK" .


No comments: