Monday, February 20, 2012

RTC Gopeng & Perhimpunan Rakyat

Salam 1 Malaysia. bertemu kembali.. Pada hari Sabtu 18 feb telah berlangsungnya satu program yang besar iaitu hari Perhimpunan Rakyat di Bandar Seberang Perak dan pelancaran rTc Gopeng Ipoh Perak..Program tersebur dirasmikan oleh YB Datuk Seri Najib Tun Razak iaitu "Rural Transformation Centre" RTC Gopeng. program tersebut bertujuan untuk membantu usahawan industri kecil dan sederhana di Malaysia. ianya juga membantu meningkatkan pendapatan Bumi Putera.Terdapat pelbagai aktivi yang di jalankan di situ antaranya gerai jualan IKS, pameran dari angkatan tentera Malaysia Polis & askar, dan persembahan artis.. program berlangsung selama 4 hari bermula pada 16 feb hingga 19 feb.. Jom tengok gambar di sekitar program tersebut.Di RTC ini menyediakan pelbagai kemudahan sosio ekonomi termasuk penyediaan latihan, kemahiran dalam bidang agrobisnes, pertanian dan perniagaan, kemudahan mikro kredit, perbankan dan penempatan agensi-agensi kerajaan termasuk Jabatan Pendaftaran Negara (JPN). 

Pada seblah malamnya pula program diteruskan lagi dengan Majlis Perhimpunan Rakyat di Bandar Baru Seberang Perak. Pada Perhimpunan tersebut DS berkata "selain memberi tumpuan kepada kemudahan asas untuk penduduk luar bandar, idea dan sumbangan bernas bagi pembaharuan di kawasan berkenaan turut diperlukan bagi memastikan kejayaan usaha transformasi kerajaan." Pelbagai aktiviti berlangsung di situ selama 2 hari. Jom tengok gambar sekitar Majlis tersebut..

 program berjalan dengan lancar.. setiap program besar2 memamg tidak elak dari berlakunya kesesakkan lalu lintas..sume nyer berjalan lancar.. best.. sampai sini saja entry untuk kali ini.. daa~

No comments: